Update – warehousing

Exotec

Exotec groeit stevig door

Exotec, de Franse leverancier van magazijnrobots, claimt dat het voor meer dan 1 miljard dollar aan systemen, waaronder de Skypod AMR, heeft weten te verkopen wereldwijd. Sinds 2015 is het material handlingbedrijf actief; bij meer dan honderd klantvestigingen is Skypod geïnstalleerd. Het snelgroeiende bedrijf telt inmiddels 850 medewerkers. Ceva Logistics is één van de grote afnemers in Nederland.

Lees meer

Amazon DRH

Amazon legt noodhulp op voorraad

Het e-fulfilmentbedrijf van Amazon heeft in Rheinberg (D) een deel van het immense magazijn in gebruik genomen als DRH (Disaster Relief Hub). Er is ruimte voor 1.000 pallets met noodhulpgoederen, zoals slaapzakken, tenten, hygiëneproducten en schoonmaakmiddelen. Amazon werkt wereldwijd samen met diverse hulporganisaties in rampgebieden.

Lees meer

Vastgoed Hellevoetsluis RLP

Investeerders positief over vastgoed

Door stijgende huurprijzen blijft het voor beleggers interessant om nog altijd te investeren in logistiek vastgoed. Savills deed er onderzoek naar. Nederland is samen met Frankrijk in de ogen van beleggers een zeer aantrekkelijk land, ondanks de vele obstakels die er zijn om nieuwbouwprojecten te realiseren. Maar de gestegen huurtarieven maken investeringen nog altijd de moeite waard.

Lees meer

Jumbo Nieuwegein

Jumbo bijna klaar in Nieuwegein

Supermarktorganisatie Jumbo wil in het tweede kwartaal van dit jaar het landelijk vers-dc overhevelen van Veghel naar Nieuwegein. Daar werkt de retailer aan de uitbreiding van het geautomatiseerde dc. Vorig jaar ontstond daarover commotie, omdat aannemer ASK Romein in financiële problemen kwam. Op de afwerking na is nu alles gereed voor de ingebruikname.

Lees meer