Update – LOGISTIEKE DIENSTVERLENING

DSV verhuist naar nieuw pand

DSV verhuist naar nieuw pand

Een nieuw pand in Sevenum (bij Venlo) is nog maar het begin. Inmiddels is DSV Road begonnen aan de bouw van een dubbeldeks warehouse, vlak naast de nieuwbouw. Volgens directeur Patrick van Ulft heeft het dc met de kantoren ‘de ideale werkomgeving’. Hij aast op medewerkers uit de generatie Z, die meer eisen stellen aan hun nieuwe werkgever.

Lees meer

Van der Wal vertrouwt op diesel

Van der Wal vertrouwt op diesel

“De beste oplossing op dit moment”, dat is waar logistiek dienstverlener Van der Wal voor wil gaan met de keuze voor een reeks van 22 nieuwe DAF trucks. De fabrikant belooft een vermindering van het dieselverbruik van tien procent. “Als het duurzamer kan, dan bekijken we dat.” Maar voor het volumetransport is daar voor dit bedrijf nog onvoldoende zicht op.

Lees meer

Dachser checkt pallets met camera’s

Dachser checkt pallets met camera’s

Dachser beschikt in Memmingen (D) over een volledig automatisch magazijn, waar nog slechts veertig medewerkers aansturende en aanvullende werkzaamheden verrichten. Een op cameratechnologie gebaseerd systeem zet na het lossen de pallets direct of via een palletiseerzone door naar de hoogbouwmagazijn, dat 400 pallets per uur kan in- en uitslaan.

Lees meer

Bos Logistics versterkt positie België

Bos Logistics versterkt positie België

Met de overname van Vanbever-Heymans heeft logistiek dienstverlener Bos Logistics nu een sterkere positie op Brucargo, de luchthaven van Brussel. Het bedrijf doet onder meer transport, opslag en verzorgt overslag van luchtvracht en zeevracht in de Benelux. Er is sprake van een eigen warehousefaciliteit op de Brusselse luchthaven.

Lees meer