Update – logistiek zet volop in op digitalisering

Binnenvaart terminal Rotterdam

Na twee pilots gaat Nextlogic toch van start

Nextlogic is definitief van de wal geduwd als integraal planningstool voor zowel binnenvaartorganisaties als terminaloperators in de Rotterdamse haven. Met dit systeem is een digitale community in het leven geroepen om meer balans te krijgen in het containertransport tussen de zeezijde en het achterland. Vanuit het Havenbedrijf en I&W is een bedrag van ruim 20 miljoen euro geïnvesteerd.

Lees meer

Topvrouw Ilse Rosendaal - Hageman Fulfilment

Topvrouw Ilse Rosendaal is gaan ondernemen

Jarenlang werkte ze in de softwarewereld (daarvoor nog voor DHL), maar nu is Ilse Rosendaal directeur/eigenaar van een Hageman Fulfilment, specialist in verzenden van simkaarten en beveiligingspasjes. Digitalisering is wat haar boeit. In de serie Topvrouwen in de logistiek zegt ze: “Ik denk dat vrouwen meer nuances meenemen in de besluitvorming.”

Lees meer

Gerwin Zomer

‘Datagedreven processen – dat is best lastig’

“Ik merk dat steeds meer bedrijven weliswaar een mooi real-time visibility dashboard hebben, maar nog worstelen om de dagplanning aan te passen.” Gerwin Zomer (BISCI – Maastricht University) zag in 2022 dat de wil er wel is om tot een doorbraak te komen in digitalisering, maar de praktijk is weerbarstig. “Het ontbreekt aan goede datagedreven beslissingsondersteunende tools.”

Lees meer

EV rijden Webfleet

Elektrisch rijden levert veel winst op

Jaarlijks kan de besparing oplopen tot 3.500 euro per voertuig. Die conclusie trekt Webfleet Europe, onderdeel van Bridgestone in het Electrifying Data rapport, dat gegevens analyseerde van ‘connected vehicles’, die via een internetverbinding real-time data genereren. Het onderzoek werd in meerdere Europese landen gedaan. Nederland scoort gemiddeld qua besparing .

Lees meer