Update – Ketensamenwerking

Grote containerschepen

Ook containerschepen moeten ‘groener’

Er is geen ontkomen meer aan, ook zeeschepen met meer dan 5.000 ton bruto moeten aan de bak om te verduurzamen. Er komt een overgangsperiode waarin reders nog gebruik kunnen maken van LNG en de duurzamere bio- en synthetische varianten, tot schone brandstoffen als waterstof, methanol en ammonia op grote schaal beschikbaar zijn.

Lees meer

Biertrein

Belgische biertrein heeft nooit gereden

De ambitie van biergigant AB Inbev en Ahold Delhaize was groot toen de zogenaamde biertrein vol met kratjes Jupiler bier feestelijk werd onthaald in het Belgische Ninove. Zes jaar later blijkt dat de trein nooit is vertrokken. Na een nieuwe berekening kwam vast te staan, dat het hier om serieuze en onhaalbare kosten zou gaan. Hoeveel is onduidelijk.

Lees meer

Boeren CO2 Moerdijk

Boeren helpen bedrijven CO2 te verdrijven

Carbon Farming is een manier om CO2 uit de atmosfeer te halen en het als koolstof langdurig vast te leggen in de bodem. Dat is precies wat twaalf boerenbedrijven gaan ontwikkelen met het Havenbedrijf Moerdijk. Een voorlopige inschatting is dat het zomaar om 600 ton CO2 per jaar zou kunnen gaan. Boeren, bodem en bedrijven profiteren.

Lees meer
 

DHL global

Globalisering is nog niet voorbij – zegt DHL

“Globalisering is niet een modewoord, het is een enorme krachtige trend, die onze wereld ten goede heeft veranderd.” Aldus ceo John Pearson van DHL Express. Hij nam de Europese vakpers mee naar Dubai en presenteerde daar de Global Connectedness Index met Nederland fier op nummer één. De gemiddelde afstand van globale handelsstromen neemt alleen maar toe.

Lees meer