Multimodaal samenwerken - dit is wat bedrijven nu doen

Nieuwe voorbeelden van multimodaal samenwerken, dat is wat de serie ‘Joint Corridors’ op Logistiek.nl laat zien; samen met de organisatie Joint Corridors Off-Road in Nederland. Binnen dat netwerk praten verladers en vervoerders praten met elkaar over de mogelijkheden die er al zijn, maar vaak onvoldoende worden benut. De Maas-Roer Corridor en de Twente Corridor zijn twee van deze verbindingen. Hieronder hun verhaal. Wat heeft zo'n joint corridor verladers te bieden?

De BCTN terminal in Wanssum organiseert de Maas-Roer Corridor. Het is een bargeverbinding tussen Rotterdam en Roermond. Onder andere Flextronics, Smurfit Kappa en Perfetti van Melle maken gebruik van deze joint Corridor. De verbinding vaart op dit moment vier keer per week en bespaart op basis hiervan zo’n 15.500 ton CO2 uitstoot per jaar, het equivalent van 24.000.000 wegkilometers.

De Twente Corridor is ook één van deze verbindingen. Deze corridor is een initiatief van onder andere Koninklijke Grolsch, Bolk, Combi Terminal Twente (CTT) en Kees Smit Tuinmeubelen. Jaarlijks gaan er duizenden containers via deze verbinding naar de consumenten. Kijk mee naar de deze aflevering waarin Combi Terminal Twente en bierbrouwerij Grolsch de corridor bespreken.

Meer afleveringen in deze serie zijn terug te vinden op Logistiek.nl