Sponsored content

HAI Robotics levert 49 ACR-systemen:

LF Logistics verdrievoudigt efficiëntie in hun magazijn

LF Logistics biedt logistieke dienstverlening (3PL) aan meer dan 400 internationale bedrijven in de kledingindustrie. Het bedrijf zocht naar een manier om efficiëntie van de uitgaande operaties van hun kledingdistributiecentra drastisch te verbeteren. De Autonomous Casehandling Robot (ACR) bleek daarbij een uitkomst. Hoe pakten ze het aan?

LF Logistics verzorgt de opslag en levering naar bedrijfsklanten en eindconsumenten. Het bedrijf kampte met hoge volumes tijdens het piekseizoen. Ondertussen werd het geconfronteerd met stijgende vastgoedprijzen, beperkte opslagruimte, hoge afhankelijkheid van arbeidskrachten, stijgende arbeidskosten en lage operationele efficiëntie. Hoe werd dit opgelost?

HAI Robotics implementeerde 49 ACR's in een opslagruimte van 7.500 vierkante meter, waardoor een gecombineerde efficiëntie voor B2B- en B2C-leveringen bereikt werd van 1.104 dozen per uur.

‘Met ACR-systemen is de pick-efficiëntie van onze B2B-operaties verhoogd met een factor van 2,9, en efficiëntie verdubbeld voor B2C-leveringen’

Wang Wendong, algemeen directeur van LF Logistics.

Arbeidstekorten en inefficiënte orderverwerking

Vóór het gebruik van de oplossing van HAI Robotics waren de dc-activiteiten voornamelijk handmatig. Daarom was personeelswerving een grote uitdaging voor het bedrijf. De pickers liepen meer dan 16 kilometer per dag. Deze intensieve operatie ontmoedigde veel jonge mensen om in deze omgeving te werken.

Het intensieve werk in het dc omvatte complexe processen en een hoge personeelsrotatie, wat resulteerde in een aanzienlijke investering in training. Automatisering heeft het intensieve en gevaarlijke werk voor werknemers aanzienlijk verminderd en de behoefte aan complexe training verminderd. LF Logistics kan werknemers trainen om ‘robotoperators’ te zijn en al het zware werk overdragen aan de ACR Robots.

Opslagcapaciteit verhoogd met 30 procent

LF Logistics' nieuwe ACR's kunnen tot 4,3 meter hoog reiken en hebben een kleine 'voetafdruk'. Hierdoor zijn smallere gangpaden mogelijk, waardoor de opslagdichtheid verbetert. De goods-to-person-automatisering biedt 63.770 opslaglocaties binnen 7.500 vierkante meter, met een verhoging van de opslagcapaciteit van 30 procent.

LF Logistics before

LF Logistics after

Pick-nauwkeurigheid van 99,99 procent

LF Logistics behaalde met de oplossing van HAI Robotics een pick-nauwkeurigheid van 99,99 procent. De ACR-robots dragen de gewenste dozen rechtstreeks naar de werknemers. Met één scan kan de werknemer snel de bestelling afwerken, waardoor het werk van de werknemer drastisch vereenvoudigd wordt en de pick-efficiëntie aanzienlijk wordt verbeterd. Dankzij deze innovatieve goods-to-person ACR-robots, heeft LF Logistics de pick-efficiëntie verbeterd met een factor van 2,9 voor hun B2B-operaties, en met een factor van 2 voor hun B2C e-commerce-operaties.

Dé oplossing voor het piekseizoen

De opkomst van e-commerce stelde hogere eisen aan LF Logistics. Het bedrijf ondervond twee grote uitdagingen tijdens piekseizoenen en online promoties: ontoereikende opslagruimte en ontoereikende orderverwerkingsefficiëntie. De plotselinge toename van bestellingen legde een enorme druk op LF Logistics' B2C-operaties. HAI Robotics' oplossing bood de flexibiliteit en schaalbaarheid die het bedrijf nodig had.

Dankzij de HAI Robotics-oplossing kan LF Logistics nu succesvol omgaan met grote volumes tijdens online promoties.

LF Logistics

LF Logistics

Tijdens kleinschalige promotie-activiteiten kan het bedrijf tegemoet komen aan de vereiste ordervervullingsefficiëntie door de werktijd van de robot te verlengen en met behulp van batchpicking de ordervervullingsefficiëntie verder te verhogen.

Tijdens grootschalige promotie-activiteiten kan de HAI Robotics oplossing flexibel uitbreiden, door ACR's toe te voegen in lijn met de bedrijfsbehoeften. Bovendien kunnen de ACR-robots verder integreren met andere automatisering, waardoor de ordervervullings-efficiëntie verder toeneemt.

Een flexibele en schaalbare oplossing

HAI Robotics bereikt met 49 ACR robots een uitgaande efficiëntie van 1.104 dozen/uur. Door gebruik te maken van 4.300 mm hoge rekken, benutten de robots de maximum hoogte van het magazijn, met een totaal van  63.770 opslaglocaties in 7.500 m². In vergelijking met miniloads en traditionele ASRS-oplossingen zijn ACR's superieur in flexibiliteit, efficiëntie en snelle implementatie. Bovendien hebben ACR robots lage upgradekosten en zeer hoge schaalbaarheid. Ze ondersteunen ook integratie met andere automatisering, zoals AGV's, robotarmen en multifunctionele werkstations.

Automatisering: een onvermijdelijke keuze voor de industrie

Voor de automatisering van hun magazijn, evalueerde het team van LF Logistics de beste oplossingen beschikbaar. Ze concludeerden dat in vergelijking met rack-to-person technologie, ACR goods-to-person technologie meer geschikt was voor hun activiteiten en beter de langetermijnontwikkeling van hun supply chain ondersteunt. HAI Robotics leverde op maat gemaakte HAIPICK A42 ACR-robots aangestuurd door hun eigen ontwikkeld HAIQ-softwareplatform, voor een naadloze integratie met de logistieke software management  software van LF Logistics. Na een jaar evaluatie tijdens operaties, bevestigen de efficiëntie- en opslagdichtheidsdata LF Logistics in hun keuze om hun distributiecentrum te automatiseren met de hulp van HAI Robotics.

Dit artikel is gesponsord door HAI Robots