Update – smart warehousing en robotisering

DHL palletizer robot

Robot DHL ontstapelt mixed pallets

Samen met AWL heeft DHL Parcel in Rotterdam een pilot draaien om 800 pakketten per uur automatisch van een mixed pallet af te halen in een willekeurige volgorde. De robot combineert AI met vision en specifieke grijpertechnologie, waarmee het mogelijk is om pakketten van divers formaat en gewicht op de sorteerband te zetten.

Lees meer

Ochama pick-up store

Ochama afhaalpunten werden geen succes

“Een schoolvoorbeeld van een project, waarbij de mens uit het oog is verloren. Als je niet meer kunt verklaren wat de behoefte is van de consument dan is een experiment als deze gedoemd te mislukken.” De geautomatiseerde pick-up store van Ochama werd meteen al met argwaan gade geslagen, bovendien bleek dat het afhaalproces wel erg lang duurde.

Lees meer

Blooloc co-pilot

‘Digitale co-pilot’ weer een stapje dichterbij

BlooLoc, een scale-up bedrijf uit Hasselt (B), krijgt meer financiële armslag uit een nieuwe investeringsronde. De oplossing betreft een indoor positioneringstechniek, die heftruckchauffeurs behoedt voor fouten en ongevallen. De zogenaamde ‘digitale co-pilot’ kan de exacte positie en snelheid van een heftruck bepalen. 

Lees meer

GXO Lowpad

Eerste Lowpad AMR’s aan de slag bij GXO

Logistiek dienstverlener GXO heeft de eerste autonome robots geïnstalleerd in het AH distributiecentrum in Nieuwegein. De  Lowpads gaan aan de slag bij zestien ophaalpunten in het outbound proces richting vrachtwagens, om te beginnen met artikelen in de voedings- en drankensector. In totaal zou het op termijn om 36 AMR’s gaan.

Lees meer