Bol.com zet de verdubbelaar in met nieuw automatisch fulfilmentcenter in Waalwijk

Duurzaam groeien en innoveren. Voor webwinkelgigant Bol.com is dat al jaren een flinke uitdaging. Nog niet zo heel lang geleden was de bouw van een extra verdiepingsvloer genoeg om drukke decembermaand zonder kleerscheuren door te komen. Maar nu is een extra dc nodig, even groot als het dc dat in 2017 werd opgeleverd. Samen omvat de enorme hemelsblauwe gevel 100.000 vierkante meter, het hoogbouwdeel met een automatische shuttle is 40 meter hoog.
Mede vanwege de pandemie lag de opleverdatum wat later dan gepland. Maar nu staat er “een heel groot fulfilmentcenter”, zegt Joost Poelgeest, verantwoordelijk namens Bol.com voor het concept en de oplevering. Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel realiseerde het pand, Denc werkte het logistieke concept uit, de mechanisatie komt grotendeels van SSI Schäfer en CMC Machinery. Ceva Logistics gaat – net als in het eerste deel – zorgen voor de mensen; op termijn zullen dat er 2.200 zijn in een piekperiode, nu nog rond de 1.000.
Poelgeest claimt één van de meest duurzame logistieke gebouwen in Nederland en België, met onder meer een zonnedak van 13.000 zonnepanelen, windmolens naast het pand, daglicht op een aantal werkplekken, energiezuinige verlichting, regenwater voor het spoelen, zorg voor fauna en flora - want sinds begin 2022 is Bol.com klimaatneutraal volgens de Climate Neutral Certification-standaard.  
Lees ook het verhaal over de opening op www.logistiek.nl.