Bouwbedrijf Willy Naessens Nederland scoort met uniek proces

‘Slim vanaf het begin’

Wie onderweg is in Nederland ziet op veel plaatsen enorme distributiecentra verrijzen. De behoefte hieraan is groot, mede ingegeven door de florerende bezorgindustrie want kopen met een muisklik was nooit eerder zo eenvoudig. Hoe kun je als bouwer de grote vraag bijhouden? “Vroegtijdig met je klant in overleg gaan, is erg belangrijk.”

Verticale integratie is een uniek concept van Willy Naessens: vrijwel alles wat bij de betonbouw komt kijken, beheert het bedrijf vanuit eigen huis aldus Jeroen de Bonth, directeur van Willy Naessens Nederland
(foto: Mark Litjens)

De toenemende vraag naar volumineuze distributiecentra, naast alle andere bouwprojecten, is een uitdaging voor de bouwwereld. En daar blijft het niet bij. Elke bouwer heeft te maken met schaarste en de gevolgen hiervan. Hout en staal zijn ondertussen aan dagprijzen onderhevig - als het al voldoende leverbaar is - en dat maakt calculeren geen gemakkelijk karwei.

Prijszekerheid

Wanneer je vanaf moment één met je klant om tafel zit, kun je een heldere planning maken. Van ontwerp tot oplevering. ‘Slim vanaf het begin’ noemen ze bij Willy Naessens dat. “In combinatie met wat wij ‘verticale integratie’ noemen, kunnen wij vooraf goed inschatten wanneer de klant zijn nieuwe pand kan betrekken”, aldus Jeroen de Bonth, directeur van Willy Naessens Nederland. “Ook wij ontkomen niet aan het doorberekenen van de prijsschommelingen die nu helaas voorkomen, maar dankzij de verticale integratie bieden wij toch een grotere mate aan prijszekerheid”.

Verticale integratie

Verticale integratie is een uniek concept van Willy Naessens: vrijwel alles wat bij de betonbouw komt kijken, beheert het bedrijf vanuit eigen huis. Eigen zand en grind, betonfabrieken, heimachines, bouwkranen en natuurlijk een hele vloot aan transportmiddelen om de prefab-betondelen op de bouwplaats te krijgen. “Hierdoor houd je niet alleen de kosten in zicht, maar kun je erop rekenen dat alles wat nodig is op de juiste tijd op de juiste plek is. We zijn niet afhankelijk van derden. Echt een hele grote meerwaarde”, is de ervaring van De Bonth.

Jeroen de Bonth, directeur van Willy Naessens Nederland

We zijn niet afhankelijk van derden. Echt een hele grote meerwaarde”, is de ervaring van De Bonth (foto: Mark Litjens).

‘Nog een werf’

De bijzondere werkwijze van de bouwer vorm het succesvolle fundament onder de groei. Sinds 2015 is het bedrijf in Nederland actief, maar ondertussen zijn de opvallende blauwe containers met de tekst ‘Nog een werf’ niet meer te missen op talloze locaties. En wie van voetbal houdt, ziet de naam bovendien op de shirts van eredivisieclub RKC Waalwijk. “Wij steken veel energie in branding. Om klanten te vinden, maar ook personeel. Dit laatste is vooral nu erg belangrijk, want de vraag naar nieuwe projecten is groot en daarvoor heb je mensen nodig. En die zijn nu niet heel gemakkelijk te vinden”.

Jongens vrolijk, klant vrolijk

Behalve grondstoffen komen veel bouwbedrijven momenteel dan ook handen tekort. “Op de bouwplaats is dit goed te merken. Vooral omdat wij daar mensen willen hebben die kwalitatief hoogwaardig werk leveren en dit ook nog eens met veel plezier doen. De mensen zijn tenslotte stuk voor stuk visitekaartjes van het bedrijf. Jongens vrolijk, klant vrolijk. Zo eenvoudig kan het zijn en daarom doen wij als werkgever ons best om een goede en vooral veilige werkplek te bieden. ’s Avonds gezond thuiskomen is het allerbelangrijkste”, is de overtuiging van De Bonth.

‘Onze mensen horen bij de familie en wij willen ze graag binnenhouden. Goed werkgeverschap, aantrekkelijke voorzieningen en veilige en goede kleding zijn voor ons vanzelfsprekend’

Goed salaris hoort erbij

Willy Naessens is een familiebedrijf, iets dat de organisatie graag deelt met het personeel. “Onze mensen horen bij de familie en wij willen ze graag binnenhouden. Goed werkgeverschap, aantrekkelijke voorzieningen en veilige en goede kleding zijn voor ons vanzelfsprekend. Een goed salaris hoort er ook bij, net zoals alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Met name dit laatste wordt gewaardeerd door onze mensen. Daarover vertellen ze graag op onze website”, zegt De Bonth.

Het is voor nieuwkomers op de bouwplaats vaak even wennen aan de hoge graad van organisatie omdat het bedrijf alles in eigen huis heeft en dus altijd op tijd levert. “Als ze er eenmaal aan gewend zijn, dan vinden de meeste werknemers het heel prettig. Rondhangen op je werk omdat de betonmixer niet op tijd is, is vervelend. Dat gebeurt bij ons niet. Bovendien ervaren wij dat een goed lopend proces stress wegneemt. Wat weer zorgt voor een prettige samenwerking. Dit moet je eigenlijk zelf ervaren. Daarom kun je bij ons vrijblijvend een dag meelopen met een van onze teams”, zegt de directeur tot slot. 

Wie eerst even een indruk wil krijgen, kan de speciale video bekijken. Meer weten over de meeloopdag of zien welke vacatures er zijn? Kijk dan op de carrièrepagina.

 

Dit artikel is gesponsord door Willy Naessens Nederland.